Over Ons

Hoewel The Wall Street Food Company ooit in een kleine marktkraam op het Dickens-festijn in Deventer begon onder de naam ‘The Wall Street Waffle Bakery’, is zij inmiddels uitgegroeid tot één van de meest unieke en vooruitstrevende cateraars van Nederland. Wij verenigen de klassieke, ambachtelijke bereidingswijze van onze producten met het hoge tempo dat hedendaagse publiekscatering vereist. Gastvrijheid en service met een glimlach zijn hierbij voor ons vanzelfsprekend. Onze gedrevenheid om iedere klant snel geholpen en met lach naar huis te laten gaan heeft ervoor gezorgd dat The Wall Street Food Company uitgegroeid is tot een bekende naam op evenementen zoals de MOTORbeurs, Vakantiebeurs, Kampeer- en Caravanbeurs, KreaDoe, Dickens Festijn, Dé Winterfair, Dutch Comic Con en nog veel meer.

Onze geschiedenis

Ons verhaal begon met Vincent Bouman en Ingrid de Vlaming, twee gedreven horecaondernemers uit Deventer. Meer dan 30 jaar geleden kwamen ze op een dagje uit op een bescheiden braderie in België, waar een grote, goedlachse man verse wafels stond te bakken in een klein kraampje. Met niets meer dan een wafelijzer, een teil beslag en een glimlach betoverde hij iedere gast. En na het proeven van een zo'n goudbruine, krokante maar toch luchtige wafel wisten ze: mensen dit gevoel geven, dat willen wij ook.
En zo, kort daarna opende in 1995 The Wall Street Waffle Bakery, vernoemd naar de Walstraat in Deventer, waarin Vincent en Ingrid vanuit een marktkraampje versgebakken Brusselse wafels verkochten tijdens het Dickens Festijn.
En dit sloeg aan, niet alleen in Deventer maar ook daarbuiten. Het duurde niet lang tot ze het marktkraampje inruilden voor de allereerste mobiele vers bakkende Brusselse wafelkramen van Nederland, zodat mensen door het hele land konden genieten van hun lekkernijen. Van kermis naar beurs, van festival naar kerstmarkt... 'de wafelkraam' groeide uit tot een begrip in heel Nederland.
In 2007 werd besloten dat er iets tegenover de wafel moest staan. Hartig, maar te bereiden met even veel liefde en passie als de wafel. En zo was daar The Old Grill, waaruit op het zelfde Dickens Festijn, in diezelfde Walstraat, voor het eerst een broodje warme beenham verkocht werd. Twee balies, een bakplaat, een hammengrill en een ambitie om ook dit concept uit te laten groeien tot een alom bekend begrip. Het duurde niet lang tot er balie na balie bijgebouwd werd...Inmiddels hebben Vincent en Ingrid hun bedrijf overgedragen aan de volgende generatie. De naam van het bedrijf is in 2021 veranderd naar The Wall Street Food Company, en is zij uitgegroeid tot een bekende naam op toplocaties zoals de Jaarbeurs in Utrecht, Kerstmarkt Haarlem en de grote Deventer evenementen (Boekenmarkt, Dickens Festijn, Deventer op Stelten). Ook hier worden nog steeds elke wafel en ieder broodje gemaakt met evenveel liefde als vroeger. En dat allemaal door die goedlachse man in dat kleine kraampje.

Duurzaamheid

Ook bij ons staat duurzaamheid hoog in het vaandel, en daarom zijn wij voortdurend op zoek naar maatregelen die we kunnen nemen om hier in ons steentje bij te dragen. Hieronder staan een paar voorbeelden beschreven van stappen die wij genomen hebben om bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Beter-leven keurmerk
Wij vinden het belangrijk dat ons vlees van dieren komt die voldoende aandacht voor hun welzijn hebben gehad tijdens hun leven. Daarom heeft al onze ham het Beter Leven keurmerk.

Ingrediënten
Wij gebruiken waar dat kan zo veel mogelijk ingrediënten van een duurzame afkomst. Zo gebruiken wij in het beslag van de wafels bijvoorbeeld enkel scharreleieren en biologische melk.

Disposables
Door de aard van ons werk op evenementen met veel doorstroming ontkomen wij er niet aan disposables te gebruiken. Wel zorgen wij er al sinds 2022 voor dat alle disposables die we gebruiken (denk hierbij aan borden, bestek, maaltijdbakken, servetten, etc.) allemaal gemaakt zijn van duurzame materialen zoals karton, hout of suikerriet.

Afval scheiden en flesjes inzamelen
Ondanks de beperkte ruimte die soms beschikbaar is, scheiden wij op ieder evenement ons afval waar dat mogelijk is. Verder zorgen wij ervoor dat (ook op onze terrassen) plastic flesjes ingezameld worden zodat deze kunnen worden hergebruikt.

Restverwerking                                                    
Wij vinden het belangrijk dat zo weinig overgebleven voedsel de vuilnisbak in hoeft. Zo doneren wij onder andere vaak overgebleven afgebakken brood aan stadsboerderij de Ulebelt in Deventer, als voedsel voor de dieren. Zo verspillen we zo min mogelijk.

Bekend van

 •           Motorbeurs
 •      Vakantiebeurs
 •         Dutch Comic Con
 •         Kampeer- en Caravan Jaarbeurs
 •          Dickens Festijn Deventer
 •          KreaDoe
 •          Kerstmarkt Haarlem
 •          Kermis Tilburg
 •         Bouwbeurs
 •         VSK
 •          KamaSutra XXL
 •         Verzamelaarsbeurs
 •          Deventer Boekenmarkt
 •          Deventer Op Stelten
 •         Dé Winterfair
 •          LegoWorld XXL

  En meer!